luni, 20 octombrie 2008

Cum sa realizezi o felicitare 3D(metoda Robert Sabuda)...ingeras


Sa trimiti si sa primesti felicitari cu ocazia Sarbatorilor e una din traditiile cele mai indragite.
In acest an decat sa cumparati o felicitare comuna mai bine o confectionati voi insiva. Urmatoarii pasi va vor arata cum sa confectionati propria dumneavoastra felicitare din care sa apara un ingeras.
Pasi ce trebuie urmati:

1. Apasati aici pentru a salva si a putea printa imaginea alaturata la dimensiunea originala. Folositi hartie mai groasa(ca cea folosita la fabricarea felicitarilor, sau ca cea folosita in arhitectura).


2. Apasati aici pentru a salva si a printa imaginea alaturata.
Folositi acelasi tip de hartie ca la pasul precedent.


3. Apasati de-a lungul liniei punctate a celor doua sabloane care formeaza ingerasul cu capatul rotunjit al unei clame de birou (sau cu varful unei paste de pix terminate), folosind o rigla pentru a va ghida.4. Apasati de-a lungul liniei punctate de pe centrul celei de-a doua coli de hartie, folosind partea rotunjita a clamei de birou sau varful pastei de pix. Folositi o rigla pentru a va ghida. Urmati linia de sus pana jos.5. Decupati cu atentie cele doua piese ce vor forma ingerasul, urmarind linia neagra continua.

6. Decupati si marginile celei de-a doua felicitari, urmarind linia neagra continua.

7. Indoiti baza piciorului stang al partii cu cap ce formeaza ingerasul.

8. Indoiti piciorul spre corpul ingerasului. Reveniti apoi in pozitia originala.
9. Luati piciorusul celei de-a doua piese.


10. Indoiti piciorul spre corpul ingerasului. Reveniti apoi in pozitia initiala.

11. Pozitionati cele doua parti ce formeaza ingerasul ca in imaginea alaturata. Partea ingerasului care are si capul trebuie sa fie deasupra celei cu aripi.
12. Puneti cele doua parti ale ingerasului impreuna. Dupa intersectare mainile ingerasului trebuie sa arate inspre voi, iar aripile ingerasului inapoi.

13. Indoiti a doua felicitare urmarind cu atentie linia punctata.
Pliati bine felicitarea.

14. Aplicati lipici pe locurile unde scrie "glue here"(lipiti aici").

15. Apucati piciorusul stang al ingerasului si pozitionati-l peste portiunea cu lipici. Apasati cu fermitate timp de 30 de secunde.

16. Ridicati coltul din dreapta al rochitei ingerasului pentru a avea acces la piciorul drept al acestuia. Poziionati piciorul peste portiunea cu lipici si apasati.

17. Apasati ingerasul peste felicitarea larg deschisa. Lasati lipiciul sa se usuce.
18. Cu atentie inchideti felicitarea, ajutand in acelasi timp ingerasul sa se plieze in interiorul felicitarii.In acest moment felicitarea dumneavostra de Craciun este gata si asteapta sa fie decorata!!!!!
Hartie groasa (carton, ca cel folosit la confectionarea felicitarilor sau in arhitectura);
Rigla;
Clama de birou sau pasta de pix terminata;
Foarfece;
Decoratiuni.

6 comentarii:

Daniela spunea...

Felicitari! Am incercat sa fac aceasta felicitare pentru a putea sa ii invat si pe ceilalti sa o realizeze. Iese foarte frumos, iar modul incare ai explicat ce trebuie facut ajuta mult. Multumim. Continua sa lupti!

Anonim spunea...

esti f curajoasa trebuie sa lupti in fiecare zi cu tine atunci cand crezi ca nu mai poti idreapta-ti privirea inspre cer si ai sa vezi vei primi intotdeauna putere si credinta dupa fiecare furtuna apare soarele felicitari pt aceasta felicitare e frumoasa la fel fie si inima ta calauzita de ingerii pecare atat de frumos ia-i realizat . dumnezeu sa-ti ajute sa fi mereu o binecuvintare .multumim pt exemplul pe care ni-l dai ,.

Anonim spunea...

buna crezi k poti safaci si reni 3D???? m.ar ajuta mult

bianca spunea...

da, ar fi tare ,,poti????????

bianca spunea...

da,potii??????????? ar fi tare

Maria Popescu spunea...

Am citat cu tristete, dar si cu bucurie, poezia de prezentare...:) Sablonul cu ingerasul nu se deschide. Voiam sa il salvez ca sa-l realizez cu elevii mei, la anul. Poate reusiti sa ma ajutati, pentru ca imi place enorm!
Adresa mea de e-mail este toptranslations_ro@yahoo.com. Nu stiu daca am voie sa imi afisez adresa de e-mail, nici macar daca este util sa o fac, dar daca este vreo problema, presupun ca se poate sterge. Multumesc si astept sablonul, intr-un fel sau altul. Doamne ajuta la toti!