marți, 18 noiembrie 2008

Cum sa realizezi un fulg de zapada stralucitor....


Un obiect simplu de realizat, care nu necesita o indemanare deosebita.
E perfect pentru impodobirea cadourilor de Craciun sau pentru a da locuintei dumneavoastra stralucirea sarbatorilor.
Pasii ce rebuie urmati:


1. Taiati bucata de sfoara(snur) in 11 bucati avand urmatoarele dimensiuni:
- 3 bucati de 7,5 cm;
- 1 bucata de 10 cm;
- 1 bucata de 20 cm;
- 6 bucati de 3,8 cm.

2. Intindeti doua coli de hartie cerata. Pe una dintre coli asezati cateva lingurite de lipici.


3. Inmuiati una dintre bucatile de 7,5 cm in lipici. Aveti grija sa inmuiati intreaga bucata de sfoara. Apoi cu doua degete indepartati surplusul de lipici de pe sfoara.
4. Intindeti bucata de sfoara pe cea de a doua coala de hartie cerata, avand grija sa fie dreapta.5. Inmuiati si cea de a doua bucata de sfoara de 7,5 cm in lipici; indepartai surplusul de lipici ca in etapa precedenta. Asezati cea de a doua bucata de sfoara pe coala de hartie cerata, peste prima bucata de sfoara. Pozitionati-o in asa fel incat sa formeze un X.6. Ibmuiati si bucata de sfoara de 10 cm in lipici, indepartand mai apoi surplusul de lipici de pe ea. Asezati bucata de sfoara peste cele doua bucati in forma de X, avand grija sa fie egal departate(in asa fel incat sa formeze un asterix). Intariti centrul asterixului cu lipici; apasati cu putere in punctul de intersectie al sforilor.


7. Indoiti unul din capetele sforii de 10 cm, formand un inelut. Acum cele trei bucati de sfoara vor avea aceeasi lungime.


8. Inmuiati si restul bucatilor de sfoara de 7,5 cm in lipici, avand grija
sa indepartati surplusul de lipici de pe ele. Indoiti-le mai apoi penrtru a forma un cerc. Asezati cercul peste celelalte 3 sfori care formeaza asterixul. Apasati cu putere in punctele de intersectie al sforilor. Mai adaugati cate o picatura de lipici in punctele de intersectie.
9. Inmuiati si bucata de sfoara de 20 cm in lipici. Indoiti sfoara in asa fel incat sa formati un cerc. Asezati-l peste celelalte 3 sfori asezate in forma de asterix. Impingeti sfoara in asa fel incat cercul sa se transforme intr-o stea in 6 colturi(ca in imaginea alaturata).
10. Inmuiati fiecare bucata de sfoara de 3,8 cm in lipici, avand grija sa fie acoperite in totalitate. Indepartai excesul de lipici ca si in etapele anteriore. Indoiti apoi fiecare bucata de sfoara in forma V. Asezati V-urile peste cele sase brate ale fulgului de zapada(ca in imaginea alaturata). Intariti cele sase puncte cu cate o picatura de lipici.
11. Presarati scipi argintiu peste fulgul de zapada. Scuturati usor excesul de sclipici. Agatati fulgul de zapada cu o bucata de ata.

12. Lasati mai apoi fulgul de zapada sa se usuce peste noapte. Dupa ce s-a uscat si s-a intarit dezlipiti-l de pe coala de hartie cerata si indepartati urmele de lipici. Agatati fulgul de zapada folosind o bucata de ata.

Bucurati-va de fulgul vostru de zapada!!!!


Lucruri necesare confectionarii fulgului de zapada:
- o bucata de sfoara alba lunga de aproximativ 80 cm;
- lipici (alb sau transparent);
- sclipici argintiu sau alb;
- hartie cerata;
- foarfece.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Sper ideei ..Daca vrei sa vb intra pe id mess; mir_e_lala. De unde ai tu atata rabdare. Vreau si eu...

Anonim spunea...

Buna ziua,
Vreau sa va felicit pentru ideea aceasta...
Am realizat si eu un astfel de 'ful- gulet' si a iesit absolut superb!!!
Sunt foarte incantata de aceasta mica realizare...Desi iti trebuie tare multa rabdare sa o realizezi!
Felicitari din toata inima...
Toata stima!!